4 TYPY HRÁČOV, S KTORÝMI USPEJETE V KAŽDEJ ESCAPE ROOM

Ste súťaživí, máte radi zábavu a vyhľadávate každé dobrodružstvo? Potom je únik z escape room v limitovanom čase pre vás to pravé orechové!

ALE AKO SI POISTIŤ VÝHRU?

Nikto predsa nechce prehrať, však? Po prečítaní tohto článku, sa už zlyhania báť nemusíte. So správne vyskladaným tímom, je to priam nemožné. 🙂 Počas našich niekoľkoročných skúseností s navrhovaním únikových izieb a pozorovaním tímov ako spolupracujú v únikových hrách, sme vyselektovali “dokonalé kvarteto”4 hlavné typy hráčov, s ktorými v tíme máte úspech zaručený.

RODENÝ DETEKTÍV

Rýchly a obratný. Do miestnosti sa vrúti väčšinou ako prvý. Kým sa ostatní ešte len rozhliadajú, detektív už prehľadáva celú miestnosť. S detektívnym očkom v tíme neostane neodkrytý ani ten najtmavší kút. Všíma si každý detail a zbiera všetky stopy dôležité pre vyriešenie hádaniek.

A ako ho spoznáte? Detektívi ako prví kričia napríklad: „Aha, na obraze sú skryté čísla!“ Alebo „Nájdite UV svetlo! Zistím, čo je neviditeľné. “

VODCA

Vnímavý hráč a skvelý poslucháč. Všíma si všetko, čo sa deje okolo neho a po celý čas zabezpečuje, aby tím v hre postupoval organizovane a každý hráč mal jasno, čo už bolo vylúštené a na čom sa ešte len pracuje: „Tento kód už nepoužívajte, odomkli sme ním tú malú číselnú kladku! alebo „Na tomto stole zhromažďujem všetky kartičky, ktoré sme už našli. Keď nájdete ďalšie, položte ich sem.“Vodca nikdy neplytvá časom. Popri práci na svojej hádanke deleguje na spoluhráčov ďalšie úlohy tak, aby bolo vylúštených súbežne čo najviac hádaniek: „Marek, ty pohľadaj, kam zadať tento kód a my s Annou skúsime zatiaľ zistiť, čo nám má táto maľba na stene povedať.“

MOZOG OPERÁCIE

Majster hádaniek. Vyniká v analytike a všetko mu musí dávať perfektný zmysel. Súvislosti si vie dať veľmi rýchlo dohromady. Uchováva si v hlave veľa komplexných informácií a všetko, čo sa okolo neho nachádza a deje, kontextuje v rámci väčšieho príbehu.Hlava operácie najčastejšie prichádza s nápadmi ako napríklad: „Na fotkách je postup, ako to zostrojiť. Hľadajte všetky súčiastky, ktoré nám k tomu chýbajú.!“ alebo „Myslím, že by sme mali pootáčať zrkadlá tak, aby sme laser nasmerovali do toho rohu!”

VYTRVALEC

Prirodzene zvedavý hráč, ktorý má zlatú trpezlivosť a perspektívu vidieť výzvu z rôznych uhlov. Zatiaľ čo sú iní spoluhráči frustrovaní, keď sa im nepodarí vyriešiť hádanku na prvý pokus, Vytrvalca to neodradí. Neustále sa hrá a skúša nové veci, až kým tomu nepríde na “kĺb”. Vytrvalec prichádza s nápadmi ako: „Ach. Usporiadali sme to správne, ale knihy máme otočené dole hlavou.“Alebo „Aha! Všetko je tu predsa zrkadlovo, aj ten kód bude treba teda zadať odzadu!“


 

Samozrejme, to, že sa vo vašom tíme niektorý z hráčov tvoriacich dokonalé kvarteto nenachádza, nevyhnutne neznamená, že nemôžete pri úniku z izby uspieť. Najúspešnejšie tímy sú však tvorené práve hráčmi, ktorí kombinujú vlastnosti a zručnosti spomínaných štyroch typov hráčov.

Tak v koľkých charakteristikách ste seba a svojich spoluhráčov našli?
Tvoríte s tímom “dokonalé kvarteto” alebo si nabudúce do tímu prizvete niekoho ďalšieho? 🙂


VYBERTE SI SVOJE NAJBLIŽŠIE DOBRODRUŽSTVO A PRÍĎTE SI TO K NÁM OVERIŤ 🙂