Desatoro pre hráčov escape room.

1. Zábava

Radosť a úsmev sú u nás prvoradé, únikovky patria medzi zábavné hry. Zabudnite na stres, prácu a povinnosti. Sústreďte sa na jediný cieľ – uniknúť z izby!

2. Tímová spolupráca

Escape room je tímová hra. Ak chcete v únikových izbách uspieť, musíte spolupracovať ako tím, spoliehať sa jeden na druhého a vzájomne si dôverovať. Individualisti nemajú šancu, zábavné hry pre tím nie sú pre nich!

3. Komunikácia

Komunikácia je to, čo robí tím silným. Komunikujte, pýtajte sa, hovorte nahlas svoje myšlienky a nápady. Budete prekvapení ako vám tímový brainstorming pomôže vyriešiť aj tie najzáludnejšie hádanky.

4. Používajte rozum, nie svaly

Pri úniku z izby používať hrubú silu naozaj nepotrebujete. Namiesto svalov použite hlavu. Buďte všímaví. Indície sú všade okolo vás. Každá hádanka sa dá vyriešiť logicky a jednoducho.

5. Odhoďte strach

Ocitli ste sa v zamknutej izbe. Odkázaní na seba a pomoc svojich priateľov. Čas beží. Adrenalín stúpa. Máte strach už len pri tejto predstave? U nás sa naozaj niet čoho báť. V každej izbe máme kamery a mikrofóny, cez ktoré na vás po celý čas dohliadame. Skutočné nebezpečenstvo vám teda nehrozí a hororovú atmosféru si môžete vychutnať.

6. Dresscode

Oblečte sa pohodlne, obujte sa športovo. V zápale hry sa budete presúvať z miesta na miesto rýchlosťou svetla, niekedy budete musieť niečo podliezť, niekam vyliezť, použiť rebrík alebo sa presúvať po kolenách. Bola by škoda keby vás pri tom obmedzovalo oblečenie.

7. Pýtajte sa

Našou najväčšou odmenou je vaša spokojnosť a úsmev na tvári. Preto ak začnete mat pocit, že sa neviete sa pohnúť ďalej, pýtajte si nápovedu, radi vás navedieme. Sme tu pre vás celú hru, pripravení vždy pomôcť. Niekedy stačí malá rada a uvidíte ako sa opäť rozbehnete. Ide nám o to, aby ste prežili zábavné hry a mali tie najkrajšie zážitky.

8. 70 minút bez fyziologických potrieb

Okej. Nie všetkých. Dýchať počas hry môžete. 🙂 Pred hrou sa ale najedzte, napite, použite toaletu a dajte sa do pohody. Snažte sa zbytočne nenarušovať hru, v ktorej je práve čas vašim úhlavným nepriateľom.

9. Prísny zákaz používania otvoreného ohňa

V každej escape room platí prísny zákaz akejkoľvek manipulácie s otvoreným ohňom. Preto zapaľovače či zápalky nechaj doma. Čas a priestor na cigaretku si nájdite pred hrou alebo po nej, ale mimo našich priestorov. Každopádne, ideálne by bolo vynechať ju úplne 🙂

10. Spätná väzba

Po hre je tu priestor na debatu. Sme zvedaví na váš názor. Povedzte ho priamo gamemasterovi. Pochvalná či vtipná reakcia nás poteší, konštruktívna zas posunie vpred. A ak sa chcete o svoj zážitok podeliť s priateľmi alebo ho odporučiť verejnosti, recenziu môžete zanechať na našom Facebooku, Instagrame, či TripAdvisore. Ďakujeme.